Olika typer av tävlingar inom skidåkning

Det finns massor av roliga tävlingar att följa för dig som gillar skidor i alla dess former. Den som någon gång har slagit på TV:n under vinterhalvåret vet att det finns mycket att välja bland, men man kan ibland glömma bort vissa tävlingar eftersom de inte dyker upp så ofta, precis som Snabbare bonus 2019. Eftersom vi alla är lite nördiga när det kommer till att följa skidor på TV så har vi samlat ihop några av våra favorittävlingar för att du också ska kunna få ut mer av vintersäsongen.

Hitta VM och EM

Det finns nästan alltid ett VM eller EM på gång, det är nästan varje år som någon form av dessa stortävlingar anordnas. Det kan vara VM inom en specifik sport, eller så kan det vara mer av en samling som drar till sig många olika typer av grenar under ett och samma tak. För att kunna veta när nästa VM drar igång så är det bara att hålla dig uppdaterad här på vår sida eller kolla nyheterna för sport då och då, då kommer du att ha bra med koll redan innan tävlingen drar igång.

Världscuper med spännande event varje vecka

Det är något du säkert känner igen, att någon som tävlar i VM eller OS har tagit hem flera världscupsegrar, eller kanske till och med tagit hem hela cupen. Det finns olika turneringar under året, och det handlar om att tjäna poäng i så många olika tävlingar som möjligt. Man utser såklart en vinnare för varje tävling, men det som verkligen är något att ha är cupsegern överlag, och den är väldigt svår att få. Genom att följa olika grenar genom världscupen, slalom eller skidskytte till exempel, så kan man få bra koll på vem det är som ligger i världstoppen och hur de kanske kommer att prestera när en större världstävling dyker upp.

OS i våra hjärtan

Det finns inget större event för oss som gillar skidor och vintersport än OS, det går inte ens att argumentera emot. Här samlas alla världens absolut toppidrottare, och eftersom det är så mycket nerver och uppladdning på gång så kan det vara här som lite mer okända namn tar hem en seger. En tävling i världscupen blir snabbt vardagsmat för många som är uppe på den här nivån, men OS är något man tävlar mot i väldigt många år och därför kan allt krossas bara på en millisekund.

Det är ganska ofta man får se någon stackare åka ut eller åka bort sig när det kommer till skidor, vilket gör OS till en fartfylld kamp inte bara mellan de som tävlar, men också mellan den som tävlar och hens eget huvud.

Följ på olika sätt

Har du inte tid att se varje tävling i en viss cup, eller kommer du att missa VM på grund av jobbresa eller annat? Du kan alltid se till att följa skidorna på andra sätt än att titta, radiosporten brukar rapportera från alla tävlingar och annars så kan du hålla dig uppdaterad via bloggar och sociala medier.

Leave a Reply