De högst betalda atleterna i världen

Medan vissa av oss bara gillar att titta på sport och lägga ett spel eller två med Hajper Bonus, måste vi säga att att utöva sport är något fantastiskt. Att hålla på med sport av olika slag är riktigt givande, inte bara håller man sig i form, utan dessutom så utmanar man sig själv att hela tiden bli bättre och sätta nya mål att klara av. Det är lite skillnad att hålla på med sport på sin fritid och att ha en karriär inom sport. En viktig sak är att man måste ha en så kallad vinnarskalle för att kunna göra karriär – man måste alltså hela tiden utöva sporten med målet att bli bäst och att vinna alla tävlingar som man deltar i. En annan stor skillnad är att när man utövar sport på sin fritid får man ingen lön för mödan (förutom en vältränad kropp!), men när du har sport som karriär kan du tjäna riktigt mycket pengar.

Nu är det inte alla inom sporten som tjänar multum, men det finns vissa atleter som verkligen har lyckats håva in storkovan genom åren. Vi kan vara avundsjuka på dem, men faktum är att de har lagt ner mycket tid och hårt arbete för att verkligen lyckas. Vilka är då dessa atleter? Fortsätt att läsa så får du svaret! Men innan du fortsätter kan det också vara bra att veta att en biljon amerikanska dollar är lika mycket som en svensk miljard dollar. 

Michael Jordan

Först på listan är Michael Jordan. Föga förvånande kanske eftersom han blev verkligt stor inom basket och räknas som en av de största basketspelarna genom tiderna. Han blev professionell basketspelare år 1984 och har tjänat 2,62 biljoner dollar under åren.

Tiger Woods

Tvåan är inte heller så förvånande, även om du inte är intresserad av sport så är Tiger Woods ett namn som du garanterat har hört. Han har spelat golf sedan ung ålder och innan han fyllde 24 år hade han vunnit 21 professionella turneringar. Han räknas som en professionell golfspelare sedan 1996 och han har lyckats tjäna in 2,1 biljoner dollar.

Arnold Palmer

Amerikanska Arnold Palmer började utöva golf professionellt år 1954 och under sin karriär vann han många tävlingar. Han slutade med elitgolf så sent som 2006. Totalt fick han ihop 1,5 biljoner dollar under sin karriär. 

Jack Nicklaus

Jack Nicklaus från USA blev professionell golfare år 1961 och har tjänat 1,38 biljoner dollar. Han har smeknamnet ”The Golden Bear” och avslutade sin karriär 2005.

Cristiano Ronaldo

Portugisiska Cristiano Ronaldo blev professionell fotbollsspelare 2002 och har tjänat 1,24 biljoner dollar. Just nu spelar han i Manchester United och var delaktig i att laget vann ett EM-guld 2016.

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather från USA började utöva boxning professionellt 1996 och fick ett brons i OS i Atlanta 1996. Han har genom åren fått ihop 50 segrar och tjänat 1,2 biljoner dollar.