De största sportevenemangen vi kan förvänta oss under 2022

År 2021 blev ju inte riktigt som vi hade förväntat oss, vare sig med det ena eller det andra. Vi tänker inte gå djupare in på det här, men ja, vi alla vet ju orsaken. Visserligen blev flera stora sportevenemang genomförda med många restriktioner, så det blev ju inte helt tomt med händelser. Till och med sommar-OS lyckades bli genomfört med bravur. Ingen vet vad som väntar oss för 2022 och världen kommer nog inte gå tillbaka till det normala detta år heller. 

Men nu hoppas vi i alla fall på att alla olika slags sportevenemang under år 2022 kommer att gå av stapeln. Det känns lite som att få Betway Bonus och att spela på ett casino, men förhoppningsvis är oddsen i vår favör så det blir en storvinst! Storvinsten är att alla sportevenemang blir genomförda så vi får lite spänning framför tv:n (eller live!).

Det finns flera stora sportevenemang som kommer att ske under 2022, förutom flera VM och EM inom olika sporter så blir det också ett vinter-OS i början av året. Dessutom får vi inte glömma Tour de Ski och Tour de France, båda brukar vara riktigt spännande och lite nagelbitande evenemang. 

Nedan kommer vi att gå igenom de största sportevenemangen som vi kan förvänta oss 2022, vi har valt att ha dem i den ordning som de kommer att arrangeras under året.

Tour de Ski 2021/2022

Med två sprintar, tre distanslopp plus ett distanslopp som avslutas uppför en slalombacke så kommer Tour de Ski att bli riktigt spännande att se. Tour de Ski pågår från 28 december 2021 till 4 januari 2022 och tävlingarna kommer att hållas i Schweiz, Tyskland och Italien.

Handbolls-EM

Handbolls-EM kommer att pågå mellan 13 och 30 januari i Ungern och Slovakien.

Olympiska Vinterspelen i Peking

Det absolut största sportevenemanget för 2022 är OS i Peking som genomförs mellan den 4 och 20 februari. Total är det 109 olika grenar så det är mycket spännande vintersporter att se. Givetvis måste vi heja på alla våra duktiga svenska idrottare som kommer att vara med!

Ishockey-VM

Under den 13 till den 29 maj blir det hårda puckar i Finland när Ishockey-VM kommer att vara i full gång.

Tour de France

Mellan 1 och 24 juli blir det cyklande för hela slanten. Tour de France har en spännande bana som i år börjar i Köpenhamn och slutar i Paris. Tävlingen är uppdelad i 21 olika etapper och totalt blir det 3328 kilometer som kommer att cyklas.

Friidrotts-VM

15 till 24 juli hålls friidrotts-VM i USA.

Friidrotts-EM

Alla friidrottsälskare kommer att få se mycket friidrott under sommaren, förutom VM blir det också ett EM mellan den 15 och 21 augusti i Tyskland.

Basket-EM

Från den 1 till den 18 september pågår basket-EM i Tjeckien, Georgien, Tyskland och Italien. Tyvärr kvalade inte Sverige in till detta EM, men gillar man basket kan det ändå vara spännande att se.

Fotbolls-VM

Mellan den 21 november och den 18 december kommer fotbolls-VM att pågå i Qatar.