Bästa prylarna för skidåkare

Om du funderar på att börja åka skidor finns det självklart prylar du måste ha för att påbörja ditt äventyr i backen. Naturligtvis kan du med din telefon till och med spela på casino, men låt oss gå tillbaka till grunderna. Om du redan har testat att åka skidor ett antal gånger är det självklart värt att investera i dina egna skidor, snöskor och stavar som passar dig och din åkning. En skidåkare behöver en bra skidjacka och byxor som håller dig varm under ditt åkande.

Andra sköna prylar du behöver:

  • Skidstrumpor
  • Nackvärmare
  • Vantar
  • En lättare jacka
  • Försäkring (kanske inte en pryl – men lika viktig!)

Ryggsäck är också viktigt att ta med dig i backen med en vattenflaska, mat, energibar och är ett ställe att lägga kläder om det blir varmt om baken. Kom ihåg att prylar för skidåkare är en investering och är något som kommer att vara med dig under många år. Därför är det alltid värt att köpa produkter av kvalitet och inte bara det som är billigast.

Prylar för nybörjare

Som nybörjare inom skidåkning finns det många prylar det är viktigt att du måste ha. Kom däremot ihåg att inte köpa allt på din första skidresa – hyr det istället för att spara pengar. Det ger dig tid att testa om skidåkning är något för dig. Du kan hyra skidor, snöskor och stavar för runt 1000-2000 kronor beroende på resorten du stannar på. Självklart måste du ha skidglasögon, underställ, vantar, varma kläder och en hjälm. En hjälm är speciellt viktigt även för nybörjare. Trots att du kanske inte åker lika snabbt som professionella skidåkare kan fallet fortfarande bli stort och hårt. Glöm inte heller bort solkrämen i ditt ansikte när du åker för att förhindra att bränna dig i ansiktet.

Innan du investerar i prylar för skidåkningen är det viktigt att du gör lite efterforskningar om vilka som är bäst för dig. Det finns många olika märken och stilar och det är viktigt att du hittar den som passar dig. En annan sak att tänka på är att din utrustning beror på vilken sorts av snö du ska åka i. Dina skidor måste anpassas efter detta.

Historien bakom skidåkning

Modern skidåkning utvecklades faktiskt i Skandinavien, men det var något som utfördes i Kina 100 århundraden tidigare. Under mitten av 1700 talet använde både den svenska och norska armén skidor och redan här började tävlandet med skidåkning. Idag är skidåkning en populär sport som utövas världen över. Det finns olika sporter inom skidåkning – längdskidåkning, backhoppning, alpin skidsport, backhoppning, freestyle och många fler. Skidåkning är verkligen en spännande sport att följa och en sport som många svenskar älskar att utöva.

En skidresa är utan tvekan något alla måste göra en gång i livet – och har du en gång gett ut dig i backen kommer du ha svårt att sluta.

Tips för nybörjare

Att vara en nybörjare är självklart inte enkelt – speciellt inte något så läskigt som skidåkning. Det finns mycket att tänka på både i prylarna du måste köpa, men även hur du ska utföra sporten. Skidor är en social sport och något hela familjen kan göra. Innan du besöker en backe måste du undersöka de olika svårighetsgraderna och vart du ska börja.

Ta med dig skidorna och resten av dina prylar ut i backen och du är redo att åka nerför backen! Snabbt, sakta eller det svenska sättet lagom – det är helt upp till dig.