Bästa tillbehören för långdistanslöpare

Långdistanslöpare utmärker sig med lång uthållighet, hög ambitionsnivå och en inre styrka som man lätt blir avundsjuk på. Att springa långdistans är inte enkelt. Som tur är finns det en hel del tillbehör och anpassad klädsel som hjälper långdistanslöparen lite på traven precis som hardbonuskod.se hjälper människor som gillar att satsa på sport..

Vad gör träningen enklare och bättre? Givetvis står bra löparskor högst upp på listan, i kombination med en passande kläder. Idag finns det också en hel del passande och smarta tillbehör som kan maxa ens löpning på bästa möjliga sätt.

Här kommer några bra exempel på dessa.

Gadgets för din träning

Vi lever i en digitaliserad tid där smartphones och appar kan göra underverk oavsett vad man behöver hjälp med. Det är även mer än självklart att du idag kan välja bland en del olika gadgets för din långdistanslöpning.

En enkel och kanske mest uppenbar funktion är att hålla koll på hur långt du sprungit och på vilken tid. Sedan kan man lägga till en hel del andra funktioner såsom puls, kaloriförbrukning m.m. Du kan även föra statistik över dina lopp med kurvor som visar hur du förbättras.

En av de populäraste apparna är Runkeeper som idag har ca. 45 miljoner användare. En skön funktion som den har är att du kan dela informationen angående din löpträning med dina löparkompisar.

Runkeeper fungerar med Apple Watch samt Apple Watch Series 2. Med andra ord behöver du inte ha med dig mobilen när du springer. Apple Watch Nike är en annan variant där Apple och Nike har tagit fram en gemensam modell.

En säkrare och skönare löpning

Förutom gadgets finns det en hel del andra tillbehör som kan göra din löpning lite skönare och mycket säkrare. Har du till exempel problem i någon muskel kan du stödja och skydda den med ett skydd. Det minskar belastningen och stödjer musklerna.

Bra kläder är ett måste. Springer du under hösten och våren ska dessa helst vara vindskyddade. När du väljer dina träningskläder är det alltid bra att prova dem i affären och röra dig lite i dem. Kanske hoppa runt lite och ta ett par löparsteg. På så sätt kan du få en känsla av hur plaggen sitter på kroppen under fysisk aktivitet.

De nya kompressionskläderna passar bra om du vill pressa en utvald muskel eller led. Dessa motverkar kramp och obehag av olika former.  

Ännu fler bra tillbehör för din löpning

En av de största farorna under ett långdistanslopp är törsten. Dessvärre är det svårt att springa med en vattenflaska i handen. Lyckligtvis finns det att köpa midjebälten med små vattenflaskor i som är ett bekvämt och välbeprövat sätt att ta sig från start till mål utan att bli uttorkad. Dessutom ger bältet dig en möjlighet att hålla koll på hur mycket vatten du faktiskt druckit under själva loppet. Detta gör också att du behåller kontrollen över ditt vätskeintag.

Ett användbart tillbehör är det så kallade sportarmbandet som blivit allt mer populärt under den senaste tiden. Bandet har blivit så pass trendigt på grund av behovet att ta med sig sin mobiltelefon på löpningen. Mobilen visar avståndet du sprungit, spelar musik och så kan du även ta emot ett samtal ifall det är akut. Det går att köpa armband i materialet neopren. På det viset drar det inte åt sig svett eller vatten och håller telefonen torr.